Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

1. Mikä on Offerilla?

Offerilla on Suomen suurin paikallisten tarjousten markkinapaikka. Palvelumme kautta voit ostaa poikkeuksellisen edulliseen hintaan lahjakortteja alueesi palveluihin kuten ravintoloihin, autokorjaamoihin, kauneushoitoloihin, kuntosaleihin ja moniin muihin arjessa sekä juhlassa tarvitsemiisi palveluihin. Palvelulahjakorttien lisäksi myymme myös elämääsi piristäviä tuotteita ja matkoja. Alennusprosenttimme on keskimäärin noin 50% ja näin ollen voitkin elää palveluamme hyödyntäen kokemus rikkaampaa elämää kukkarollesi sopivaan hintaan.

2. Miten pääsen ostamaan tarjouksia sivuiltanne?

Sinun tarvitsee vain klikata ”Osta”-painiketta ennen kuin tarjous umpeutuu. Kirjaudu sisään asiakastilillesi, tai ollessasi uusi asiakas, luo itsellesi asiakastili palveluumme. Tarjouksen maksaminen hoituu suojatun ja turvallisen maksusivuston kautta. Maksuvaihtoehtoina ovat yleisimmät luottokortit, pankkikortit, tilisiirto sekä lasku ja osamaksu. Oston jälkeen lähetämme sinulle lahjakortin sähköpostiisi.

3. Vastaanotan Offerillan uutiskirjeitä, onko minulla siis asiakastili palvelussanne?

Jos olet tilannut uutiskirjeemme, mutta et ole rekisteröitynyt erikseen palveluumme asiakkaaksi, tai ostanut vielä tarjouksia, sinulla ei ole vielä asiakastiliä.

4. Unohdin asiakastilini salasanan. Mitä teen?

Jos muisti on pettänyt ja olet unohtunut palvelumme salasanan, niin saat tilattua uuden klikkaamalla TÄSTÄ. Seuraa linkin ohjeita ja pääset pian kirjautumaan palveluumme uuden salasanasi voimin.

5. Miten pääsen lunastamaan ostamani lahjakortin?

Löydät ostamastasi lahjakortista ehdot sen lunastukseen. Huomioi lahjakortin voimassaoloaika ja varaa palvelusi ajoissa. Lahjakortista löytyvä lunastuskoodi on avain tarjouksesi lunastamiseen. Voit joko tulostaa lahjakortin tai näyttää sitä sähköisesti tarjousta lunastaessasi.

6. Onko ostamani lahjakortti henkilökohtainen?

Ostamasi lahjakortti ei ole henkilökohtainen, vaan sen voi käyttää kuka tahansa. Voit siis piristää ystäväsi päivää ostamalla hänelle poikkeuksellisen edulliseen hintaan vaikkapa ravintola illallisen.

7. Miten toimin, jos haluan palauttaa ostamani lahjakortin?

Myymillämme lahjakorteilla on normaali 14 päivän palautusoikeus ostopäivästä lähtien. Jos et jostain syystä haluakaan lunastaa ostamaasi lahjakorttia, niin lähetä meille sähköpostitse lahjakorttisi koodi, tilausnumero ja tilinumerosi osoitteeseen [email protected] niin hyvitämme ostosi summan takaisin tilillesi. Palautusten käsittelyaika on n. 2 arkipäivää.

8. En saanut tilauksen jälkeen lahjakorttia sähköpostiini. Mitä teen?

Jos et saanut tilauksen jälkeen lahjakorttia sähköpostiisi, tarkistathan ensin sähköpostitilisi roskapostikansion. Jos lahjakorttia ei löydy sieltäkään niin otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, asiakaspalvelijamme auttavat sinua mielellään.

Asiakaspalvelu kuluttajille (Ma-Pe 8.00-16.00):
Puhelin: 09 4241 4113
Sähköposti: [email protected]

9. Milloin ostamani tuote saapuu?

Tuotteiden toimitusaika vaihtelee tuotekohtaisesti, joten tarkista tarkka toimitusaika saamastasi tilausvahvistuksesta